Maak je hart voor je relatie in Barneveld

 

Het CJG in Barneveld vraagt – in opdracht van de gemeente – aandacht voor relaties. Het project heet: maak je hart voor je relatie, is begonnen in 2018 en duurt heel 2019 voort. Op verschillende manieren kun je je hard maken voor relaties. Door samen een leuke cursus te volgen bijvoorbeeld voor je gaat trouwen of samenwonen. Door met tieners op school te spreken over de waarde van een relatie. Ook is een doel van de gemeente om echtscheidingen waar het zou kunnen te voorkomen en om gezinnen goed te begeleiden in geval van een scheiding. Daarbij haakt de gemeente aan bij het landelijke project “Scheiden zonder schade”.

 

De JeugdZaak monitort onderdelen van dit project. Hiervoor gebruiken we het Kwaliteitskompas van het NJI. Door het volgen van dit kompas is inmiddels de huidige staat rondom relaties, huwelijk, scheidingen en betrokken kinderen in Barneveld in kaart gebracht. Vervolgens zijn er gewenste maatschappelijke resultaten opgesteld. En indicatoren  bedacht die de resultaten kunnen meten in de komende periode.

 

 

bron: NJI

 

 

Om op den duur de gewenste resultaten te behalen – bijvoorbeeld een vermindering van het aantal complexe echtscheidingen – zijn we nu in gesprek met de gemeente en professionals. Op welke wijze dragen hun in spanningen, gesprekken en cursussen bij aan het beoogde doel. Waar is dat lastig, waar gaat het juist goed?  Dit onderdeel:  de leer- en verbetercyclus is het belangrijkste deel van de monitoring.

 

 

 

 

Heeft u tijdelijk extra ondersteuning nodig?

 

Of wilt u meer weten?

 

Neem dan contact op met de JeugdZaak via:

 

Annemiek van Woudenberg

06 – 53 74 95 50

 

 

Copyright 2016 - De JeugdZaak