Copyright 2017 - De JeugdZaak

Bert Prinsenprijs 2017

 

Bert Prinsen heeft in zijn beroepsloopbaan zeer waardevolle bijdragen geleverd aan de verbetering en professionalisering van de preventieve jeugdzorg, gezondheidsbevordering en opvoedsteun. Om de praktijkverbetering en vernieuwing van de opvoedsteun onder de aandacht te blijven brengen is in 2011 de Bert Prinsenprijs in het leven geroepen. Deze prijs ondersteunt jonge professionals bij het (verder) ontwikkelen van initiatieven op het gebied van opvoedsteun, waar mogelijk en nodig samen met ouders en vrijwilligers.

De jury voor deze prijs bestaat uit Bert Prinsen, Marieke Timmermans (NCJ) en Caroline Vink (NJi). Zij hebben op 12 september jl. 20 inzendingen besproken op basis van de gestelde criteria voor aanmelding.

 

Genomineerden bekend

De jury is verheugd de volgende drie genomineerden voor de Bert Prinsenprijs voor aanstormend pedagogisch talent 2017 bekend te maken:

• Het Opvoedkwaliteitenspel, Ingrid Diepstraten (Inkura.nl)

• De Opvoedtakel, Carina Klinkvis en Erwin van der Veen

• Het Familiekrachtcafé, Angelique Cras en Imke Schoppink (Familiekracht.nu).

 

Prijsuitreiking

De winnaar wordt bekend gemaakt op 2 oktober a.s. bij de start van de Week van de Opvoeding. De prijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt en bestaat onder meer uit een beeld en een certificaat. Daarnaast stellen de landelijke kennisinstituten Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) beiden vier adviesuren beschikbaar aan het winnende initiatief. Bert Prinsen zelf zal zo mogelijk de NJi-adviesuren geven.