Copyright 2017 - De JeugdZaak

annemiekvanwoudenberg@dejeugdzaak.nl

06 - 537 49 550

 

Functie

Oprichter en directeur van de Jeugdzaak / Arts maatschappij en gezondheid en opleider voor artsen Maatschappij en Gezondheid bij GGD Zaanstreek Waterland

 

Expertise

Naast mijn artsenopleiding en specialisatie arts M&G deed ik bij de Master Public management (TIAS Nimbas, Universiteit Tilburg).

 

Volgens anderen ben ik een motor bij vernieuwingen en durf ik kritische vragen te stellen. Je kunt me inschakelen bij het bedenken van creatieve en innovatieve oplossingen in de zorg voor jeugd. Ik verschaf graag inzicht in de wereld achter de cijfers en procesbeschrijvingen en kan kwaliteit en gebruik van zorg helpen monitoren.

 

Ik vind het belangrijk zelf te blijven ervaren  hoe het in het echte leven gaat. Daarom sta ik weer (parttime) met mijn voeten in de klei als jeugdarts en ben ik opleider tweede fase voor artsen M&G. Het brengt me op nieuwe gedachten en geeft me meer recht van spreken.

 

Passie

Ik geloof in de kracht van goede en liefdevolle relaties. De liefde van ouders voor hun kinderen is zo’n sterke en blijvende relatie. Ik zie het voor me op mijn spreekuren. Misschien wel het sterkst bij de ouders van kinderen die problemen hebben. De zorg en hulp aan jeugd moet op die kracht proberen aan te sluiten. Juist ook als er vragen en problemen zijn bij opvoeden en opgroeien. Daar is nog heel veel in te transformeren voor professionals en managers.

 

Mensen met sterke relaties zullen ook in breder verband kunnen bijdragen aan een stabiele en vrije samenleving. Binnen het publiek domein bouwen wij mee. Daar zet ik mij van harte voor in.

 

 

Gehuwd, moeder van twee volwassen dochters en twee volwassen zonen, grootmoeder van een kleinzoon

 

 

Annemiek van Woudenberg - de Groot